Kaj počnemo? (cilji)

Projekt ROKA V ROKI: opolnomočenje učiteljic in učiteljev v ospredje postavlja učiteljice in učitelje ter s pomočjo programa ROKA V ROKI podpira njihove socialne in čustvene kompetence ter sprejemanje raznolikosti. Program ROKA v ROKI sestavlja sklop inovativno prepletenih sodelovalnih aktivnosti, ki temeljijo na neposredni izkušnji. Skupaj s programom projekt ponuja tudi stalno podporo in spremljanje v obdobju enega šolskega leta: sistem ROKA v ROKI.

Sistem ROKA V ROKI: opolnomočenje učiteljic in učiteljev vključuje:

  • Program ROKA v ROKI: opolnomočenje učiteljic in učiteljev – za učiteljice in učitelje, ravnateljice in ravnatelje in šolske svetovalne delavke in delavce,
  • podporo,
  • spremljanje,
  • skupno ustvarjanje dejavnosti za učenke in učence, ki jih izvajajo učiteljice in učitelji, spremljajo pa jih trenerke in trenerji.

Sistem je zasnovan kot celostna dolgotrajna podpora za opolnomočenje učiteljic in učiteljev pri učinkovitem in prožnem soočanju s kompleksnostjo njihovih vsakodnevnih izzivov v raznolikosti razrednih in šolskih okolij, hkrati pa postavlja v ospredje njihovo dobro počutje in skrb zase. Program za učiteljice in učitelje s pomočjo inovativnega povezovanja prepoznavanja raznolikosti in socialnih in čustvenih kopmetenc usposobi za soočanje z izzivi poučevanja, jih spodbuja, da ostanejo v svojem poklicu, jih omogoča, da spremljajo in načrtujejo svoje delo in kariero ter na ta način podpirajo tako svoje kot tudi dobro počutje svojih učenk in učencev.