Priročnik in ostala gradiva

Priročnik in gradiva za vse šolsko osebje so bili razviti s poudarkom na socialnem in čustvenem učenju ter ozaveščenosti o raznolikosti, vključno z relacijsko kompetenco in čuječnostjo.


PRIROČNIK


Glavni rezultat projekta ROKA V ROKI: opolnomočenje učiteljic in učiteljev v Evropi za spoprijemanje s kariernimi izzivi preko podpore socialnim in čustvenim kompetencam ter sprejemanju različnosti je na voljo!

Program je razvit za trenerje_ke usposabljanja, ki delujejo na področju stalenega strokovnega razvoja učiteljev_ic in vzgojiteljev_ic. Znotraj programa se spodbuja razvoj socialnih in čustvenih kompetenc ter zavedanje raznolikosti (kompetence SEDA). V program so vključeni učitelji-ce, poudarek pa je na njihovem strokovnem razvoju, pri čemer se ne pričakuje, da bodo učitelji_ce vaje prenesli neposredno v razred.

Program vsebuje teoretične dele, ki zagotavljajo kontekst in povezujejo teoretične koncepte s praktičnimi vajami, vendar priznava tudi različne kontekste usposabljanja in izvajalcem_kam omogoča, da razlage spremenijo glede na kontekst svoje države. Temelji na praksah čuječnosti, vajah za dialog, vajah za aktivno poslušanje, vajah za razvijanje osebnega jezika, vajah, usmerjenih v raznolikost, delu v skupinah in dvojicah ter individualnih vajah.

Angleška različica programa je na voljo tukaj.

Program je na voljo tudi v hrvaščini, nemščini, portugalščini, slovenščini in švedščini.

Hand in Hand_Program_SI


OSTALA GRADIVA


Vadnice za nekatere vaje, uporabljene v programu, so na voljo spodaj.


Follow the Hand - Part I


Follow the Hand - Part II


Follow the Hand - Part III


Yes … And …


No … But …


Dialogue - empathic curiosity