Udeleženci_ke: Izkušnje in mnenja

Mnenja učiteljic, učiteljev, ravnateljic, ravnateljev in šolskih svetovalnih delavk in delavcev, ki so sodelovali v ROKA V ROKI: socialne in čustvene spretnosti za nediskriminatorno in vključujočo skupnost, ki predstavlja izhodišče za projekt ROKA V ROKI: opolnomočenje učiteljic in učiteljev v Evropi za spoprijemanje s kariernimi izzivi preko podpore socialnim in čustvenim kompetencam ter sprejemanju različnosti:

»Usposabljanje je zelo koristno. To je bilo prvič, da sem se udeležila izobraževanja, kjer sem dobila tudi nekaj zase. Druga usposabljanja so običajno osredotočena na stvari, ki jih potrebujemo za delo z učenci. Rada počnem stvari praktično. Te vaje so bile neverjetne. Uporabljala sem jih pri pouku. Odlično, same pohvale.«

»Zelo uporaben projekt, predvsem te delavnice, jih uporabljam pri biologiji, zelo dobre stvari, predvsem za umirjanje razreda, sebe. Pri biologiji vključujem relaksacijo za prepoznavanje zunanjih telesnih znakov. Jaz sem bila prvič na takšnem izobraževanju, prvič v vsej svoji karieri, da sem delala na sebi.«

»Jaz bi dala kar 10. To je eden takih redkih projektov/seminarjev, ko ni brezglave naglice, kjer se ustaviš, da imaš čas tudi za sebe, da lahko dobro funkcioniraš za druge. Mislim, da je takih stvari premalo in je super zasnovano.«

» To je bil najboljši trening doslej, saj sem se veliko naučila in naredila nekaj zase in za učence. Vedno sem se vrnila s treninga boljše volje kot pa sem prišla. "

»Najbolj mi je bil všeč poudarek, da se mora učitelj znati umiriti. Resnično se mi je zdelo pomembno, da je poudarek tudi na učitelju. Da si prvi, za katerega boš poskrbel. Nič nam ni bilo vsiljeno. Če bi nam bilo neprijetno, smo se vedno lahko umaknili. Vsakič po delavnicah smo se počutili bolje. ”


Opolnomočenje izobraževalcev_k: Izkušnje iz programa ROKA v ROKI

Program ROKA V ROKI: Opolnomočenje učiteljev in učiteljic za razvijanje SEDA kompetenc učiteljev_ic in drugega šolskega osebja se je izvajal na šolah v petih državah (Slovenija, Hrvaška, Švedska, Avstrija in Portugalska).

Program je bil zasnovan tako, da je učitelje_ice opolnomočil za premagovanje socialnih in čustvenih poklicnih izzivov ter preoblikovanje njihovih pogledov na raznolikost. Ta videoposnetek ponuja pronicljiv vpogled v izkušnje učiteljev_ic.

Oglejte si videoposnetek in se nam pridružite na transformativnem potovanju z učitelji_cami, ki so sodelovali_e v programu ROKA v ROKI!