Univerza v srednji Švedski (MIUN)

Univerza v Srednji Švedski (MIUN) je javna univerza, ki se nahaja v osrčju Švedske, prav v središču Severne Evrope in ima dva kampusa, enega v Sundsvallu in drugega v Östersundu. Največja inštitucija na univerzi je pedagoška fakulteta. Ena od značilnosti Univerze v srednji Švedski je osredotočenost na e-učenje in izobraževanje na daljavo, kar omogoča dostop visokošolskega izobraževanja več ljudem, zlasti v podeželskem delu severne Švedske. MIUN ponuja široko paleto raziskovalnih izkušenj na področjih: razvoja šole in inkluzivnega izobraževanja, ocenjevanja kognitivnih in nekognitivnih kompetenc, digitalnega učenja, kvantitativnih metod, učenja drugega jezika, učenja večjezičnih študentov, didaktičnih raziskav na področju znanosti, matematike in razvoja branja ter na raziskavah v razredu.

Spletna stran: https://www.miun.se/en/

Spletna stran projektna na MIUN: https://www.miun.se/Forskning/forskningsprojekt/pagaende-forskningsprojekt/hand-in-hand---empowering/

Vloga v projektu:

MIUN je vodilna institucija na Švedskem na področju izvajanja raziskav na velikih zajemih podatkov, ena od nacionalnih univerz, ki je odgovorna za izobraževanje učiteljic in učiteljev na Švedskem, in pooblaščena institucija občine Sundsvall, odbora za izobraževanje. Na Švedskem bo eksperiment potekal pod vodstvom MIUN. MIUN bo prevzel vodilno vlogo pri razvoju novih vsebin usmerjenih v ozaveščanje o raznolikostih znotraj nadgradnje programov ROKA V ROKI. Raziskovalci in raziskovalke MIUN-a, ki so vključeni v razvoj programa se raziskovalno ukvarjajo s področjem raznolikosti, vključno z: večjezičnostjo, študijami spolov, študijami raznolikosti, družbenimi, kulturnimi in jezikovnimi raznolikostmi v razredu in s področjem intersekcionalnosti.

Projektna skupina:

Helene Dahlström (koordinatorka za MIUN, raziskovalka, trenerka) https://www.miun.se/Personal/helenedahlstrom/

Magnus Oskarsson (raziskovalec, trener) https://www.miun.se/Personal/magnusoskarsson/

Nina Eliasson (raziskovalka, trenerka) https://www.miun.se/Personal/ninaeliasson/

Hugo von Ziepel (raziskovalec, trener) https://www.miun.se/Personal/hugovonzeipel/

Helena Brander Bergström (trenerka) https://www.miun.se/Personal/helenabranderbergstrom/

Lisette Boman (trenerka) https://www.miun.se/en/personnel/lisetteboman/